TETOVÁLÁSI TECHNIKÁK

Minden tetoválási technikában van egy közös: A bőr egy hegyes eszközzel át van szúrva és festéket juttatnak be a bőrbe, de itt kezdődnek a különbségek...

VÁSÁRLÁS

Minden tetoválási technikában van egy közös: A bőr egy hegyes eszközzel át van szúrva és festékanyag juttatnak be a bőrbe. Fontos szerepet játszik ebben a folyamatban a szúrás mélysége, de itt kezdödnek a különbségek.

 

MILYEN MÓDSZEREK ÁLLNAK RENDELKEZÉSRE?

Durván megkülönböztetve kétféle módszer létezik, a hagyományos és az elektronikus. De ezen kívül még léteznek a kultúrák által létrehozott módszerek, mint például az eszkimók módszere, akik színnel átitatott szálakat helyeznek a bőr alá így rajzolva ki a kívánt eredményt.

EGYES TETOVÁLÓK MILYÉRT VÁLASZTJÁK A HAGYOMÁNYOS MÓDSZERT?

A nyugati világban a legelterjedtebb a tetoválógép használata. Egy elektromos csengő mintájára lett felépítve. Két tekercs segítségével egy elektromágneses mező keletkezik, amely átlal a tű képes behatolni akár 800 – 3000-szer percenként a bőrbe. A tetoválási folyamat során a tetováló egyik kézzel vezeti a tűt és a másikkal feszesen tartja a bőrt. Ázsiában a tetoválások nagyrésze még mindig kézzel van gravírozva. Ehhez a tűt a csúcsánal hosszú bambuszrudakhoz rögzítik. Ez a módszer sokkal nagyobb koncentrációt követel meg a tetoválótól, mivel így sokkal nehezebb meghatározni a szúrások mélységét. Viszont ezzel a módszerrel is lenyűgoző tetoválásokat lehet készíteni.

MELYIK TETOVÁLÁSI MÓDSZER A LEGKEVÉSBÉ FÁJDALMAS?

Mint sok más kérdésben, a vélemények itt is különbözőek, viszont azok a személyek akik több technikát is kipróbáltak azon a véleményen vannak, hogy a japán és a kézzel készített, hagyományos tetoválások elviselhetőbbek és hamarabb gyógyulnak. Azonban ezen tetoválások elkészítése sokkal több időt vesz igénybe, ami által a keletkezett fájdalmat is hosszabb ideig kell elviselni.

Utoljára megtekintett
Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany