MI TÖRTÉNIK A TETOVÁLÁS SORÁN A BÖRREL

MI TÖRTÉNIK A TETOVÁLÁS SORÁN A BÖRREL

Mit tudhatunk erről? Gyógyászati megközelítés a tetoválásról.

VÁSÁRLÁS

Orvosi szemmel nézve a bőr sérülést szenved és szín hatol a sérült területbe. A tetoválás körvonalai legtöbbször egyetlen tűvel vannak szúrva, míg a satírokra és a többi felületekre egész tűcsomagokat használhatnak el.

 

Milyen mélyen vannak a szúrások?

A szúrások mélysége beállítható a pontos bőrvastagságra. A szín legtöbbször a második bőrrétegig, amit irhának neveznek, van bevíve.

Mit jelent egy blowout?

Egyes tetoválók, akik a szakmát egy gyorsatanfolyamon tanulták, előfrodulhat, hogy a tintát mélyebben a bőr alá viszik be, ami a bőr alatt a szín szétfolyásához és nemkívánt árnyalatok kialakulásához vezet. Ezt nevezik blowout-nak.

Milyért fakulnak ki egyes tetoválások?

Egy friss tetoválásnál a színpigmentek az irhában és a felső bőrrétegben találhatóak. Ezért tűnik az elején erőssebbnek a szín. Idővel a felső bőrréteg megújul és ez csökkenti a tetoválás intenzitását. De ugyanígy a túl sok napozás vagy gyakori, védelem nélküli napsugárzás is fakíthatja a színt, mivel a tetoválás színei egy bizonyos mértékig fényérzékenyek, ezért fontos: védd a tetoválást a napsugárzástól!

Mitől alakulhatnak ki hegek?

Előfordulhat hogy a tetováló túl mélyen a bőr alá szúrt (látsd blowout), ettől az alsó bőrrétegben a gyógyulásnál hegek képződhetnek. Más okok lehetnek a vakarózás, a nem megfelelő ápolás vagy a seb leszedése. Ha a bőrt nem hagyják teljsen meggyógyulni, hegek maradhatnak a bőrön.
 
Utoljára megtekintett
Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany