KÜLÖNBÖZŐ TESTRÉSZEK TETOVÁLÁSA

Milyen testrészeken fáj jobban és hol kevésbé?

VÁSÁRLÁS

A fájdalomkuszöb természetesen nem minden embernél azonos. Némelyeknél egy nagyon fájdalmas helyre való tetoválás könnyen kibírható, míg mások egy kissebb tetoválásnál erőtlenné válnak a fájdalomtól. Általánosan lehet azonban mondani, hogy az intim részek, a csípő, a mellkas, a térd, a tenyér és a láb különösen érzékeny a tetoválásnál. Fájdalom érzékeny embereknek először inkább a felső és alsó kart, valamint a combra szúrt tetoválásokat szokták ajánlani.

Tetoválások látható helyeken mint például a nyak és a kéz


A legtöbb tetováló művész eltanácsolja az ügyfeleit, akiknek még nincs sok tetoválásuk, hogy ezekre a helyekre tetováltassanak. A divat viszont, az utóbbi időben határozottan ezek a helyek felé irányúl, amiket nem lehet ruhával könnyen elfedni. Annak ellenére viszont, hogy a tolerancia egyre nagyobb társadalmunkban – és folyamatosan növekszik – a tetoválások ezeken a nem altakarható helyeken nehézségeket okozhatnak a szakmai életben, ezért a viselőjének teljesen biztosnak kell lennie a döntésében és nem csak egy divatirányzatot kell benne látnia.

Milyen szakterületen okozhatnak problémát a nem elfedhető tetoválások?


Ha valaki karriert tervez mint bankár vagy egy konzervetív elveket követő cég menedzsere, jobb ha nem választja azokat a tetoválásokat, amelyek látható helyeken vannak és nem lehet őket ölzözékkel eltakarni. Ez úgyszintén vonatkozik a közszolgálati dolgozókra is, mint a rendőrök vagy hivatalos katonák. De azért nem kell megijedni, manapság nagyon sok cégvezető, jogász, orvos tiszviselők, stb… viselnek tetoválásokat.

Mit kell még figyelembe venni a minták és az elhelyezésnél?

 

Nem minden motívum mutat jól az óhajtott méretben minden testrészen.

Egy nagyon részletes motívumot például nem jó olyan helyre tenni ahol nincs elég terület, mivel egy tetoválás az idő során mindig egy keveset változik, a vonalak eltávolodhatnak egymástól, pléldául ha egy vitorláshajót az ujjra tetoválnak, egy idő után nem fog lehetni felismerni majd a részleteket. Egy jó tanácsunk, hogy vond be a tetováló művészt a válsztott motívum megfelelő helyének kiválasztásába. Mint tapasztalattal rendelkező profi, neki tudnia kell, hogy milyen tetoválás, hol a legelőnyösebb.

Utoljára megtekintett
Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany