HIGIÉNIA A TETOVÁLÓ SZALONOKBAN

Mire kell figyelni, ha belépsz egy tetováló stúdióba?

VÁSÁRLÁS

Egy tetoválóstúdióban a tisztaságnak és a higiéniának a legfontosabbnak kell lennie. Ezt már az előszobának sugároznia kell. Miután beléptél a szalonba, és nem megfelelő higiéniai körülményeket észlelsz, jobb ha sarkon fordulsz és egy másikat keresel. A tetováló helyiségeknek világosnak és szellőztetetteknek kell lenniük. Itt csak azoknak a felszerelési tárgyaknak szabad lenniük, amik a tetováláshoz szükségesek, így enni- innivalónak, ruháknak nincs itt helye. Általában minden falnak lemoshatónak kell lennie, azonkívül minden munkaszobában legalább egy mosdókagylónak kell lennie. Egy komoly stúdió szívesen rendelkezésre áll a munkakörülmények bemutatásában.A TETOVÁLÓNAK CSAK ELDOBHATÓ ANYAGOKKAL KELL DOLGOZNIA?

Igen. Törlőkendők, töltőanyagok a színekhez, valamint egyszerhasználatos kesztyűk alapkövetelmények és használat után el kell dobni őket. A tűk esetében kapható az egyszer használatos változat, ami a használat után azonnal eldobható, valamint a többszöri használatra alkalmas is, amit minden használat után tisztítani és fertőtleníteni kell. De nem kell megijdeni, mert a stúdiók minden alkalommal professzionálisan fertőtlenítik a tűket ultrahangos tisztítóval, autoklávval vagy forró és száraz levegővel. A tetoválót nyugodtan meg lehet kérdezni, hogy milyen anyagokat használ és hogy hogyan végzi a sterilizálást. Komoly tetoválók probléma nélkül válaszolnak ilyen kérdésekre.

SZABAD DOHÁNYOZNI A TETOVÁLÓ SZALONBAN?

A dohányzás a tetoválóstúdióban alapból, tekintettel a nemdohányzókra, nem kellene történjen.
Különösképpen a tetoválási folyamatnál nem szabad dozányozni, mivel ez a higiéniai szabályokba ütközik.

SZABAD KUTYÁT BEVINNI A STUDIÓBA?

A tetoválóstudiókba alapból nem szabad állatokat tartani. Elsősorban, mert túl magas a fertőzésveszély állatok jelenlétében; másodsorban ez elvonhatja a figyelmét a tetoválónak.

A TETOVÁLÓNAK KELL ORVOSI ARCMASZKOT VISELNIE?

Orvosi arcmazk viselése csak akkor van előírva, ha a tetoválás során testnedvek kerülnek a levegőbe.

Utoljára megtekintett
Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany