10 TIPP A TETOVÁLÁS HELYES ÁPOLÁSÁHOZ

A tetoválás utáni ápolási útmutatások betartása után, ajánlunk neked még 10 tippet a gyors és eredményes gyógyulás édekében.

VÁSÁRLÁS

01. Krémek

A legfontosabb, hogy a tetoválás a gyógyulási folyamat során rendszeresen be legyen krémezve a TattooMed After Tattoo utókezelő krémmel.
Az első 4 napban, lehetőleg minden 4 órában használd, de legalább naponta kétszer.
Az azt követő napokban naponta 3-5 alkalommal. Viszont ennél gyakoribb és túl vastag krémhasználat a bőr meglágyulásához és a szín fakulásához vezethet vagy kiütéseket okozhat.

02. Kerüld a fürdőzést és a hosszú ideig tartó zuhanyozást

A fürdőzés és hosszú ideig tartó zuhanyozás nem ajánlott a gyógyulási folyamat alatt, mivel így a tetoválás meglágyulhat, elveszítve az eredeti színét. A fürdőzés strandokon, a tengerben vagy más nyilvános helyen egyáltalán nem javasolt, mivel ez különböző fertőzéseket idézhet elő.

03. A sebet a lehető legtisztábban kell tartani

Az izzadság és más szennyeződések fertőzésekhez vezethetnek, ezért a sebet a lehető legtisztábban kell tartani és egy időre a sportot és más megerőltető tevéknységet jobb kerülni.

04. Kerüld az erős napsugárzást és a szoláriumot

Közvetlen napsugárzás a bőr leégéséhez vezethet, amitől a felső réteg bőr lehámlik így a tetoválás kifakulhat és elveszíti az eredeti színét. A már meggyógyult tetoválást a Tattoomed daily tattoo care-el védheted meg a nap káros sugaraitól.

05. Ne vakarózz

A gyógyulás alatt teljesen normális, hogy a bőr elkezd viszketni, de semmi esetre ne vakard meg – ez károkat okozhat a tetoválásban.

06. Ne viselj olyan ruhákat amik dörzsölik a bőrt vagy túl szorosak

Túl szoros ruhák felkarcolhatják a sebet és sérüléseket okohatnak a tetováláson, a ruha szálai gyulladásokhoz vezethetnek.
Pamut ruhák kíméletesen bánnak a felsértett bőrrel, felfogják a seb apró válladékait és könnyen tisztíthatóak.

07. Fólia – Igen/ Nem : és ha igen – Mikor/Milyen hosszan?

Az első 2 – 3 napban az alvásnál és ruha viselésekor a tetovált területen egy védő fólia hasznos védelmet nyújt a különböző ruhaszállaktól és szennyeződésektől. Túl gyakri és túl hosszú viselése azonban nem ajánlott, mivel alatta könnyen baktériumok képződhetnek. A fólia eltávolítása után mozst le a tetoválást a tisztító géllel és kezeld ismét a tetoválás utái krémmel.

08. Hozzáragadt a tetoálás a ruhához…

… akkor tedd a területet langyos víz alá és áztasd rövid ideig, aztán lassan és óvatosan válaszd el a ruhát a bőrtől. Mozst meg a lemosó géllel és kezeld a tetoválás utáni krémmel.

09. A tetoválás tiszítása

Ne tisztítsa a tetoválást hagyományos szappannal vagy tusfürdővel, ez könnyen kiszárítja a sebet és különböző parfümanyagokat tartalmazhat, valamint magas PH szintje miatt erre a feladatra nem alkalmas.
Használd a TattooMed lesmosó gélt ami speciálisan a bőr tetoválása utáni tisztításra lett kifejlesztve.

10. A megfelelő táplálkozás támogatja a bőr gyorsabb gyógyulását

A gyógyulási folyamatban ajánlott odafigyelni a megfelelő mennyiségű C vitamin bevitelre. Túl kevés C vitamin csökkenti seb gyógyulásának folyamatát. Erre különösen az alkohol bevitelnél érdemes figyelni, ami ezeket a vitaminokat elpusztítja.
 
 

Sanfte Reinigung mit TattooMed cleansing gel
Erstverpflegung mit TattooMed after tattoo
Tägliche Pflege mit TattooMed daily tattoo care

Utoljára megtekintett
Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany